SKŁADNIKI

  • 100 g kaszy manny,
  • 400 ml bulionu warzywnego,
  • 500 g włoszczyzny,
  • kostka bulionowa,
  • łyżka masła,
  • łyżka natki pietruszki,
  • łyżka sosu sojowego,
  • sól,
  • pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Kaszę namoczyć w 1/2 szklanki zimnego bulionu. Resztę bulionu zagotować, dodać kaszę i gotować na małym ogniu 10 minut, często mieszając. Formę zwilżyć wodą, wyłożyć kaszę na grubość 1 cm. Gdy kasza stwardnieje, pokroić ją w kostkę. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Warzywa zalać 11 wody, gotować ok. 15 minut. Wywar przecedzić, dodać kostkę bulionową, sos sojowy. Przyprawić solą i pieprzem, zagotować. Kostkę z kaszy rozłożyć do talerzy, wlać bulion, posypać natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation