SKŁADNIKI

  • 1 kg fląder,
  • sok z cytryny,
  • 3 cebule,
  • sól,
  • mąka,
  • 3 łyżki wody,
  • kostka przyprawy do zup,
  • 1/2 szklanki śmietany
  • mielony pieprz,
  • 50 g sera tylżyckiego,
  • margaryna.

PRZYGOTOWANIE

Flądry umyć, sprawić, opłukać, osuszyć, odfiletować, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 minut. Cebule obrać i drobno poszatkować. Do wysmarowa¬nego margaryną żaroodpornego naczynia włożyć ryby, posolić, posypać mąką i posiekaną cebulą, dodać pokruszoną kostkę przyprawy do zup, wlać wodę i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Następnie ryby wyjąć, a sos przetrzeć przez sito, wymieszać ze śmietaną, doprawić solą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation