SKŁADNIKI

  • 600 g mostka wołowego,
  • 1 por,
  • 250 g marchwi,
  • 500 g ziemniaków,
  • 200 g selera,
  • 1/2 główki włoskiej kapusty,
  • 2 cebule,
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia,
  • 1 l bulionu mięsnego,
  • 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Por oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w krążki. Marchew i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Seler obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Kapustę oczyścić, opłu-kać, rozdzielić liście i pokroić w paski. Cebule oczyścić i posiekać. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz i poddusić na nim cebulę. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć na ostrym ogniu. Na mięsie ułożyć kolejno ziemniaki i warzywa. Do-prawić kminkiem, solą i pieprzem, zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu ok. 60 minut (nie mieszać). Potrawę wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation