SKŁADNIKI

  • 700 g łopatki cielęcej,
  • cebula,
  • 2 łyżki masła,
  • łyżeczka mąki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku,
  • 1/2 szklanki śmietany.

PRZYGOTOWANIE

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso i cebulę, zrumienić. Wlać bulion, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 minut. Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką, wlać do mięsa. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation