SKŁADNIKI

  • 600 g filetów,
  • łyżeczka curry;
  • cebula,
  • 1/2 łyżki oleju,
  • ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • olej.
  • koperek.

PRZYGOTOWANIE

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć curry i pozostawić na 30 minut w lodówce. Cebulę obrać, posiekać, lekko zrumienić na oleju, przełożyć do rondla. Czosnek obrać, posiekać. Porcje ryby obsmażyć z obu stron, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na zrumienionej cebuli, posypać posiekanym czosnkiem, zalać koncentratem pomidorowym wymieszanym ze śmietaną. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation