SKŁADNIKI

  • 6 filetów z karmazyna,
  • 2 szklanki bulionu z kostki,
  • 2 goździki,
  • listek laurowy,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 1/2 łyżeczki tymianku,
  • 2 łyżki masła,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • kiść jasnych winogron,
  • sól,
  • pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Filety opłukać. Bulion wlać do wysokiego żaroodpornego naczynia, dodać goździki, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i tymianek. Podgrzewać w mikrofalówce około 10 minut przy mocy 600 W, aż bulion zacznie wrzeć. Do bulionu włożyć ryby, wstawić do mikrofalówki na 3 minuty przy tej samej mocy. Naczynie wyjąć, ryby pozostawić w bulionie. Winogrona umyć, oderwać z kiści. 2 łyżki masła włożyć do drugiego naczynia żaroodpornego, wstawić do mikrofalówki na 1 minutę przy mocy 500 W. Wrzucić winogrona, podgrzewać w mikrofalówce 2 minuty przy tej samej mocy. Wlać śmietanę i 5 łyżek bulionu z gotowania ryb. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Włożyć do mikrofalówki na 10 minut przy mocy 360 W. Ryby wyjąć z bulionu, polać sosem z owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation