SKŁADNIKI

  • 6 ziemniaków,
  • 3 jajka,
  • 2 jabłka,
  • 4 łyżki soku z cytryny,
  • 5 orzechów włoskich.
  • 2 łyżki śmietany,
  • kilka gałązek koperku,
  • sól,
  • pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować. Odcedzić i ostudzić, pokroić w grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skoru¬pek, pokroić w ćwiartki. Orzechy wyłuskać z łupinek, rumienić 1-2 minuty na rozgrzanej suchej patelni. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda na¬sienne. Pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny. Śmietanę i resztę soku z cytryny wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek umyć, po¬siekać. Ziemniaki, orzechy, jabłka i jajka włożyć do salaterki, delikatnie wymie¬szać. Polać sosem i posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation