SKŁADNIKI

  • 3 duże ogórki,
  • 1/2 I jogurtu naturalnego.
  • 1/2 I kefiru,
  • pęczek koperku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Ogórki obrać. Jeden pokroić w kostkę. Pozostałe zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek umyć, dwie gałązki zachować, resztę posiekać. Czosnek roz-gnieść. Kefir wstrząsnąć i wraz z jogurtem wlać do miski. Dodać koperek, czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Dodać starte ogórki, wymieszać, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Chłodnik wstawić do lodówki minimum na 30 minut. Zupę podawać z pieczywem, udekorowaną gałązkami koperku i kostkami ogórka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation