SKŁADNIKI

  • 300 g podrobów drobiowych,
  • 2 kiszone ogórki,
  • marchewka,
  • cebula,
  • pietruszka.
  • 50 g ryżu,
  • 20 g masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • natka pietruszki,
  • koperek szczypiorek,
  • 2 listki laurowe,
  • kilka ziaren pieprzu,
  • sól.

PRZYGOTOWANIE

Do wrzątku wrzucić pokrojone podroby. Gotować ok. godziny, zbierając z powierzchni pianę. Marchewkę, pietruszkę, cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Ryż wrzucić do bulionu i gotować, aż będzie miękki. Włożyć do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obrać ogórki kiszone i zetrzeć je na grubej tarce. Włożyć do zupy. Gotować 5-7 minut, pod koniec gotowania dodać drobniutko posiekaną zieleninę, gotować jeszcze 3 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić czosnkiem roztartym z solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation