SKŁADNIKI

  • 15 dag mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki cebuli pokrojonej w kostkę,
  • 4 łyżki otrębów pszennych,
  • 1 łyżka oleju,
  • pieprz; warzywa:
  • 2 cebule,
  • łyżka masła,
  • mała puszka pomidorów,
  • 15 dag mrożonego groszku,
  • 2 łyżki po¬siekanej pietruszki,
  • szczypta majeranku.

PRZYGOTOWANIE

Do mięsa dodać wszystkie składniki i 4 łyżki zimnej wody, wymieszać, uformować kulki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pomidory, a mię¬dzy nimi ułożyć pulpeciki i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po 8 mi¬nutach duszenia dodać groszek przepłukany zimną wodą. Dusić następne 7 mi¬nut i doprawić do smaku. Dodać pietruszkę i majeranek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation