SKŁADNIKI

  • 1 i 1/2 kg piersi indyka,
  • łyżka octu winnego,
  • 4 łyżki oliwy,
  • łyżka mielonej słodkiej papryki,
  • 200 g sera feta,
  • 3 łyżki natki,
  • czerwona i żółta papryka,
  • po 1/2 szklanki bulionu i śmietanki,
  • 3 łyżki musztardy,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Mięso rozkroić tak, by powstał płat grubości półtorej cm. Wymieszać ocet, 2 łyż¬ki oliwy, 1/2 łyżeczki soli, szczyptę cukru oraz mieloną paprykę. Posmarować mięso. Papryki pokroić w paski. Mięso posmarować serem, posypać natką, obłożyć papryką, zwinąć rulon. Obwiązać ciasno nicią, obsmażyć na gorącej oliwie. Przełożyć do brytfanny, zalać bulionem. Piec godzinę w temp. 180°C. Sos spod pieczeni wlać do rondla, dodać śmietankę i musztardę. Podgrzać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation