SKŁADNIKI

  • 2 grejpfruty,
  • 200 g twardych mięsistych pomidorów,
  • 100 g szynki konserwowej lub wędzonego łososia,
  • 200 g miękkiego żółtego sera,
  • 50 g zielonych wydrylowanych oliwek;
  • sos:
    • 2 łyżki oleju sałatkowego,
    • łyżka koniaku,
    • łyżeczka oregano.
    • sól,
    • pieprz,
    • pieprz cayenne.

PRZYGOTOWANIE

Grejpfruty umyć, sparzyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki. Po-midory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Ser i szynkę pokroić w cienkie, niewielkie plasterki. Wymieszać składniki sosu. Na półmisku układać na przemian plasterki grejpfruta, szynki, pomidora i sera, polać sosem, posypać drobno po-krojonymi oliwkami, przykryć, wstawić na 1-2 godziny do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation