SKŁADNIKI

  • 500 g brukselki,
  • 100 g kwaszonych ogórków,
  • 100 g jabłek,
  • 50 g cebuli,
  • 100 g pomidorów,
  • 150 ml śmietany,
  • sól,
  • cukier,
  • sok z cytryny,
  • 2 jajka.

PRZYGOTOWANIE

Umyte brukselki wrzucić do wrzącej, osobnej wody i ugotować bez przykrycia. Odcedzić, ostudzić i grubo poszatkować. Ogórki, jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w cząstki. Wszystkie składniki połączyć, skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną przyprawioną solą i cukrem. Jajka ugotować na twardo, grubo posiekać i posypać po wierzchu sałatki. Pomidory można zastąpić papryką lub startą marchwią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation