SKŁADNIKI

  • 300 g spaghetti,
  • sól,
  • pieprz cayenne,
  • 200 g czerwonej papryki,
  • 150 g szynki,
  • 8 marynowanych pomidorów,
  • 200 g ogórków konserwowych,
  • 2 marynowane papryczki chili,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 3 łyżki octu estragonowego,
  • 6 łyżek wody mineralnej z sokiem jabłkowym,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 2 łyżki kaparów.

PRZYGOTOWANIE

Spaghetti połamać na 3 części i ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Paprykę przekroić na pół. Paprykę, szynkę i pomidory pokroić w paski. Ogórki pokroić w słupki, chili w krążki. Z musztardy, octu, wody z sokiem, oliwy i kaparów przygotować sos. Składniki sałatki włożyć do miski, polać sosem, wymieszać, przykryć i odstawić na 3 godziny. Sałatkę doprawić pieprzem cayenne i udekorować pietruszką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation