SKŁADNIKI

  • 300 g spaghetti,
  • 100 g pieczarek,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka oleju,
  • 350 g brokułów,
  • pomidor,
  • 200 ml mleka,
  • 100 g szynki,
  • łyżka zasmażki błyskawicznej,
  • 80 g topionego sera.

PRZYGOTOWANIE

Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Usmażyć na oleju pokrojone w plasterki pieczarki. Wymieszać mleko z 200 ml wywaru z brokułów, zagotować. Wrzucić serek topiony. Zagęścić zasmażką, doprawić. Dodać podsmażone pieczarki, brokuły i szynkę pokrojoną w kostkę, podgrzać. Makaron polać sosem. Posypać Pokrojonym w kostkę pomidorem.

One Thought on “Spaghetti z brokułami

  1. smakosz on 19 maja 2013 at 20:33 said:

    jak dla mnie za mało mięsa …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation