SKŁADNIKI

  • 400 g spaghetti,
  • 250 g polędwicy wołowej,
  • cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • kostka bulionowa grzybowa,
  • sól,
  • pieprz,
  • rozmaryn,
  • łyżeczka mąki,
  • 2 suszone grzyby.

PRZYGOTOWANIE

Grzyby zalać szklanką zimnej wody. Moczyć godzinę, po czym gotować około 20 minut, pokroić. Wrzucić grzyby do wody, w której się gotowały, dodać kostkę bulionową i mąkę rozmieszaną z odrobiną wody. Mięso pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso oraz cebulę. Mieszając smażyć około 10 minut. Do mięsa wlać sos grzybowy, dodać sól, pieprz, rozmaryn, wymieszać i zagotować. Makaron ugotować

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation