SKŁADNIKI

  • 70 g mieszanki siedmiu zbóż,
  • por,
  • łodyga selera naciowego,
  • 2 cukinie,
  • 4 marchewki,
  • 1 papryka,
  • 200 g szalotki,
  • 250 g kapusty włoskiej,
  • 4 łyżki oleju,
  • 125 ml bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki uprażonych nasion sezamu,
  • sól, pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • 3 łyżki sosu sojowego.

PRZYGOTOWANIE

Zboża ugotować, por, seler i cukinie pokroić w plastry. Marchewki opłukać i pokroić w kostkę. Szalotki posiekać. Kapustę pokroić na nieduże jednakowe kawałki. Na patelni rozgrzać olej, poddusić warzywa, wlać bulion, dodać sezam, wymieszać, następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową i sosem sojowym. Gotować na średnim ogniu ok. 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation