SKŁADNIKI

  • 1 i 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko,
  • 2 szklanki rosołu,
  • 150 g pomidorów z puszki,
  • 4 łyżki oleju,
  • 30 g rodzynek,
  • 3 łyżki masła,
  • szczypiorek,
  • 250 g boczniaków,
  • cebula,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz czarny i cayenne,
  • curry.

PRZYGOTOWANIE

Posiekaną cebulę podsmażyć z ryżem na 2 łyżkach oleju. Zalać rosołem i goto¬wać 20 minut na małym ogniu. Podzielić na pół. Połowę ryżu wymieszać z po¬krojonymi w kawałki i podsmażonymi na oleju pomidorami oraz szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem. Pozostały ryż wymieszać z podsmażonymi na 2 łyż¬kach masła rodzynkami. Dodać curry, sól i pieprz cayenne. Boczniaki opłukać, pokroić. Podsmażyć na pozostałym oleju i maśle. W trakcie smażenia wylać na grzyby jajka wymieszane z łyżką wody, solą i pieprzem. Oba rodzaje ryżu uło¬żyć na półmisku razem z boczniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation