SKŁADNIKI

  • 2 skrzydełka kurczaka,
  • włoszczyzna,
  • 3 ziarenka pieprzu,
  • 3 pory,
  • cebula,
  • 2 łyżki margaryny.
  • 2 bułeczki,
  • łyżka natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • estragon,
  • tymianek.

PRZYGOTOWANIE

Włoszczyznę zalać wodą, dodać sól, ziarna pieprzu i estragon. Wrzucić skrzy¬dełka, ugotować rosół. Cebule i pory pokroić. W rondlu stopić łyżkę margaryny, wrzucić pory i cebulę, przesmażyć, dolać kilka łyżek gotującego się rosołu. Przykryć, dusić około 30 minut. Skrzydełka wyjąć, obrać z mięsa. Mięso i natkę dodać do uduszonych porów z cebulą, przetrzeć przez sito. Rosół przecedzić. Wlewać do zmiksowanych porów, przyprawić. Bułki obrać ze skórki, miąższ po¬kroić w kostkę. Resztę margaryny rozgrzać, zrumienić grzanki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation