SKŁADNIKI

  • 500 g filetów z dorsza,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 11 wody,
  • 2 kostki maggi,
  • 4 łyżki posiekanego koperku,
  • sól,
  • pieprz,
  • mielona papryka.

PRZYGOTOWANIE

Filety rozmrozić, pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Cebulę i czosnek posie¬kać i poddusić na margarynie na złoty kolor. Dodać przecier pomidorowy i dusić pod przykryciem 5 minut. Wlać wrzącą wodę z rozpuszczonymi kostkami maggi i gotować przez następne kilka minut. Włożyć kawałki ryby, wsypać koperek, doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku, gotować, aż ryba zmięknie. Do zupy podawać pokrojone na prostokątne kawałki wafle, posmarowane masłem, posypane tartym ostrym serem i zapieczone.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation